27 Eylül 2013 Cuma

Mini valley

  • Görmemiş konser vermiş, tutmuş fotoğrafları beklemiş. Anlamı: "görseller gelmeyedururkene buraya yazmayı unuttuğumuz bir takım şeylerin üzerinden şöyle bir geçelim."
  • Örneğin hepsini ayrı ayrı maddelere paylaştıracağım bir Emir Bey ile kayıtlar silsilesi var. Hatta paylaşacağım seride bensiz bir Emir Bey kaydı da mevcut. Kayıt ve Emir Bey kelimelerini yan yana kullandığımda ne gözünüzde ne kulağınızda çok net, çok profesyonel bir şey canlanmadığını biliyorum, ama sanmayın ki o da yok, o da var. Sadece onu daha yayınlamıyoruz yoksa OHOO.
  • Mesela, bir Kuğunun Şarkısı mevcut bizde bizden içeri. Yıllarca Long Way From Home versiyonuyla idare eden büyük dinleyici kitlemiz tabii ki şarkının yeni bir yorumunu hak ediyordu. Söz konusu yeni yorum Toros Energin klavyeleriyle şekillendi, Emir Bey'in sesiyle silkinip kendine geldi. Bizim de katkımız oldu minyatür, olmadı değil. Şarkı da şöyle işte:

  • Burayı yıllar önce okuyanlardan hala takip eden var mı, ya da herhangi biri okuyor mu bilmiyorum ama bir Yora vardı, tey tey. Bilmeyene not: Kendileri İstanbul'un -bence- en iyi ve en köklü indie gruplarından olmakla beraber, defalarca fotoğraflarını çektiğim, başarısız bir menejerlik gösterisi yaptığım, her üyesini ayrı ayrı, müziğini bir bütün olarak sevdiğim, cağnım ciğerim bir ekip. Heh işte, onlara bir saygı duruşu var az aşağıda, hem de bu icrada Ozan Tekin de mevcut:

Şarkıyı söylerken ara ara bir şeylerden tiksinmişim, ama neyden tiksinmişim bilmiyorum. Videodaki senkronizasyon sıkıntılarını önceden sezmişim herhal.

  • Bensiz Emir Bey kaydı demişim, unutmuşum sonra eklemeyi, şimdi (1.10.2013) eklensin. Güzel bir  Fikret Kızılok yorumu, yeni ve güzel bir mekanda, Dem'de. Tabii bu noktada Dem'in özelliğinden dem vurmak lazım; videoda gördüğünüz yer Karaköy'de yer alan ve içinde 60 çeşit çay barındıran bir çay evinin köşesi.


  • Bir de Emir Yargın var tabii, aylar öncesinden gelen bir Origami kaydı. Ki Origami sadece pek hoş bir şarkı değil, aynı zamanda Japon Konsolosluk arşivlerinin de sabit bir üyesi.

  • Stüdyolar devam ediyor. Fotoğraf makinası taşımaya üşenmemek lazım. Kendinize iyi bakın.

Hiç yorum yok: